pompa de caldura 2

Cum să alegi o pompă de căldură: 3 greșeli de evitat pentru o achiziție în cunoștință de cauză

Există multe tipuri de pompe de căldură pe piață cu diferite dimensiuni, putere și performanță: iată câteva sfaturi pentru a evita greșelile.

Pompa de căldură are multe avantaje: în primul rând reduce consumul pe factură , dacă este utilizată corect, în al doilea rând, achiziționarea acesteia este facilitată de diverse reduceri fiscale . Beneficiile sunt economii economice la consumul anual, pe termen mediu-lung, si un confort mai mare de locuit.

Dar pompele de căldură nu sunt toate la fel. Exista diverse modele , diferite ca performante, preturi si dimensiuni . Deci, cum o alegi pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale? Pentru o achiziție în cunoștință de cauză există câteva greșeli de evitat absolut.

Pompă de căldură: așa funcționează cu adevărat

Pompa de căldură este un aparat electrocasnic inovator care utilizează un ciclu termodinamic pentru a produce căldură în lunile de iarnă și aer proaspăt în lunile de vară. Pentru a funcționa, pompa de căldură extrage căldură dintr-o sursă cu o temperatură mai scăzută (aer, sol sau apă) și o transferă într-un agent frigorific din interiorul unui evaporator. Apoi, agentul frigorific vaporizat este comprimat, transformându-l într-un gaz de mare energie. Gazul produs prin acest proces trece într-un condensator, eliberând căldura fluidului de încălzire. După ce căldura este eliberată, agentul frigorific utilizat revine la starea sa lichidă și ciclul se repetă.
Pe scurt, așa funcționează pompa de căldură.

Oricine dorește să cumpere unul trebuie să aibă în vedere că există diferite tipuri, care diferă în ceea ce privește mecanismul de funcționare și sursa de căldură utilizată. De exemplu, funcționează cu aer-aer, aer-apă, absorbție, apă-apă.

Pompa de căldură este un aparat electrocasnic inovator care utilizează un ciclu termodinamic pentru a produce căldură în lunile de iarnă și aer proaspăt în lunile de vară

3 greseli de evitat inainte de a instala pompa de caldura

Pompa de caldura este un aparat electrocasnic de ultima generatie; totuși, la fel ca majoritatea aparatelor de uz casnic, necesită o anumită atenție și o întreținere adecvată. Doar astfel pompa de caldura va rezista mult timp, garantand performante ridicate si consum redus de energie.

In faza de achizitie, asadar inainte de a instala aparatul, este bine sa fii atent la unii factori, pentru a nu face greseli care ar putea reduce performantele acestui aparat. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli de evitat atunci când alegeți modelul potrivit de pompă de căldură.

1. Evaluează consumul locuinței

Pentru a alege cel mai potrivit model de pompă de căldură pentru casa dvs., este o bună practică să evaluați câțiva factori (și nu doar KWh de energie consumată):

● izolarea termică a casei
● clasa energetică
● expunerea

Acești factori influențează consumul locuinței și, în consecință, performanța pompei de căldură.

2. Alegeți cea mai convenabilă pompă de căldură

Atunci când cumpărați un aparat nu trebuie să optați niciodată pentru cel mai ieftin, ci pentru cel cu cel mai bun raport calitate-preț . Un preț prea mic poate induce în eroare:

  • modelul în cauză ar putea fi învechit și acum înlocuit de tipuri noi, mai performante
  • pot exista defecte si probleme tehnice
  • unitatea externă ar putea fi excesiv de zgomotoasă și, prin urmare, deranjantă.

3. Alegeți dimensiunea greșită

Pompa de căldură trebuie să fie de dimensiunea potrivită pentru locuința în care este instalată. O pompă de căldură prea mare sau prea mică poate duce la schimbări de temperatură și ineficiențe (și facturi disproporționate).

Pentru a identifica dimensiunile corecte trebuie să țineți cont atât de dimensiunea casei, cât și de rezistența ei termică.

Pompele de căldură au multe avantaje: în primul rând reduc consumul în factură, dacă sunt utilizate corect, în al doilea rând achiziționarea lor este facilitată de diverse reduceri fiscale

De ce nu funcționează pompa de căldură?

Se poate întâmpla ca pompa de căldură să nu își îndeplinească funcția în mod adecvat, adică să nu emită aer cald sau să emită puțin. În aceste cazuri poate apărea o defecțiune a aparatului, cel mai adesea cauzată de o întreținere proastă sau absentă.

Primul lucru de făcut este să verificați setările unității externe și să verificați dacă acestea sunt setate corect: termostatul trebuie să fie în modul „încălzire” și întrerupătoarele trebuie să fie corect pornite. De asemenea, trebuie să aveți grijă să verificați dacă termostatul nu necesită schimbarea bateriei.

Un alt motiv pentru care pompa de căldură poate să nu funcționeze se referă la starea filtrelor. De fapt, dacă este murdară, mașina ar putea funcționa defectuos.

Pentru a rezuma, iată principalele motive care împiedică pompa de căldură să funcționeze:

  • filtre murdare
  • setări incorecte ale termostatului
  • înfundarea ventilatorului și a unității exterioare.

Similar Posts