rasina pentru pardoseala

Podele din rasini: de ce sa le faci, avantaje si costuri

Pardoselile din rasina sunt din ce in ce mai folosite in casa, datorita aspectului lor elegant si modern, precum si faptului ca sunt foarte rezistente si usor de curatat.

Pardoselile din rasina reprezinta o solutie din ce in ce mai populara in lumea rezidentiala, datorita diverselor avantaje oferite de acest material. De fapt, podelele realizate din acest material sunt foarte versatile și rezistente , cu un design care se poate adapta fiecărei case și gust. Un interes din ce în ce mai mare care, așadar, își găsește justificare tocmai în valoarea soluției în cauză.

Există diferite tipuri de pardoseli care pot fi realizate cu rășină, care diferă ca cost, aspect și performanță. Sfatul este întotdeauna să obțineți sprijin de la experți din sector, astfel încât să evaluați cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră.

În orice caz, mai jos aprofundăm în toate informațiile principale pe care trebuie să le cunoașteți, pentru a-i ajuta pe cei interesați să creeze o pardoseală din rășină pentru locuința lor și care doresc să își facă o idee despre avantajele, costurile și caracteristicile acestei soluții.

Unde să folosiți rășină pentru podea

Rășina este un material potrivit pentru realizarea de pardoseli în diverse zone, inclusiv în spații comerciale și industriale, întrucât este un material foarte rezistent. Dar asta nu este tot, având în vedere că în ultimii ani aplicațiile interne au devenit din ce în ce mai răspândite și apreciate. De fapt, este o alegere excelentă în contexte interne, precum bucătăria, camera de zi și chiar baia.

Datorită eleganței și aspectului său, se adaptează la toate mediile de acasă. În unele cazuri, atunci, alegeți să creați o pardoseală din rășină chiar și în medii expuse la intemperii, situate în afara casei. Exemple sunt terasele, balcoanele, verandele și terasele. Indiferent de locul de aplicare, în esență, o pardoseală din rășină este o alegere modernă și eficientă.

În plus, acest material este utilizat pe scară largă și în lumea mobilierului și a finisajelor, atât de mult încât puteți găsi pereți, blaturi sau mobilier finisate în acest fel.

Pardoseala din rasina

Avantajele pardoselilor din rășină

Pardoseala din rasina este foarte populara ca solutie pentru locuinta deoarece ofera cateva avantaje importante si interesante, care o fac de preferat altor solutii. În primul rând, aspectul său elegant îl face perfect în multe contexte și se combină bine cu diferite stiluri de mobilier. Designul poate fi foarte personalizat, datorita faptului ca se pot obtine culori si texturi foarte diferite si in unele cazuri se introduc elemente decorative.

Rășina creează o suprafață netedă, omogenă și continuă, cu un rezultat estetic de mare valoare și, în același timp, ușor de curățat și întreținut. Absența fisurilor și a rosturilor, de fapt, elimină punctele slabe și spațiile în care se poate acumula murdăria. In plus, aceste pardoseli au o rezistenta mecanica mare si rezistenta la agentii atmosferici, atat de mult incat aproape nu apar probleme legate de zgarieturi, lovituri sau pete.

De asemenea, mucegaiul și bacteriile nu sunt o problemă cu o podea din rășină. Din aceste motive sunt utilizate pe scară largă în sectorul industrial.

În fine, realizarea unei pardoseli din rășină nu necesită operații deosebit de complexe și aplicarea poate avea loc pe diferite tipuri de pardoseli existente, cu condiția ca acestea să fie nivelate și uniformizate. În cele din urmă, un avantaj cu siguranță foarte interesant este legat de durabilitatea ridicată a materialului, datorită căruia este posibil să se evite renovarea și înlocuirea pardoselii chiar și pentru câțiva ani.

Răsină

Cum să faci o podea din rășină

Crearea unei podele din rășină presupune amestecarea mai multor componente, adică o rășină, întăritori, posibili pigmenți și tratamente de protecție. Există diferite tipuri de rășini , inclusiv

  • rasina epoxidica, care este poate cea mai folosita pentru interioare;
  • rasina de ciment,  foarte rezistenta si de lunga durata;
  • rășină acrilică, mai delicată decât precedentele, dar potrivită pentru lucrări decorative.

Înainte de instalare este întotdeauna necesar să se verifice adecvarea suportului și curățenia completă a acestuia de murdărie și resturi. Pe ea poate fi aplicat și un grund pentru a îmbunătăți aderența rășinii care va fi aplicată ulterior.

Așezarea rășinii se realizează folosind o spatulă sau role speciale, creând un strat de câțiva milimetri grosime. Produsul trebuie împrăștiat uniform și, pentru a elimina eventualele bule de aer, pot fi prevăzute și pasaje cu role de spargere bule.

Pardoseala trebuie să se usuce, fără a fi călcată, timp de cel puțin 24 de ore, chiar dacă durează câteva zile pentru a obține o întărire completă. Rășinii așezate pot fi aplicate diferite tratamente, cum ar fi hidroizolarea, vopsirea sau tratamentul rezistent la pete.

Răsină

Cât costă o pardoseală din rășină

Crearea unei podele din rășină poate avea un cost diferit în funcție de tipul de rășină pe care decideți să îl utilizați. De fapt, nu toate produsele au aceleași costuri, deși merită să ne amintim că variația prețurilor este în general legată de caracteristicile și performanța acestora.

Dincolo de aceasta, o pardoseală din rășină poate costa mai mult decât una realizată cu alte materiale, precum ceramica. Cand apelezi la profesionisti, costurile includ atat achizitionarea materialului, cat si montajul, realizata de manopera specializata. Pentru a da o indicație, prețurile pot varia de la 30-50 de euro până la mai mult de 150 de euro pe metru pătrat.

Pentru a alege pe cine să contactați, este întotdeauna recomandabil să solicitați și să comparați mai multe oferte.

Similar Posts