sisteme de securitate

Sisteme de securitate: tipuri, avantaje și costuri pentru casa noastră

Sistemele de securitate rezidentiala sunt sisteme necesare pentru a garanta siguranta persoanelor care locuiesc in casa. De la intruziuni la riscul de incendiu, există diverși factori care pot fi monitorizați. Să ne uităm în detaliu la tipurile de sisteme de pe piață și la avantajele pe care acestea le aduc dacă sunt utilizate corect.

Supraveghere video, sisteme antifurt, control acces, detectoare de fum sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute exemple pe care toată lumea le cunoaște când vine vorba de sisteme de securitate rezidențiale .

Fiecare dintre aceste sisteme are caracteristici diferite, cu posibilitatea de integrare într-un singur sistem principal de securitate. Sfatul pentru o alegere eficientă, evident, este să evaluăm mai întâi care riscuri și pericole sunt cele mai semnificative pentru noi, iar apoi să identificăm cele mai potrivite tehnologii disponibile pe piață.

Primul pas, așadar, este să cunoaștem principalele soluții de sisteme de securitate disponibile, printre care cu siguranță merită menționat:

• Sisteme de supraveghere video , care sunt alcătuite dintr-un set de camere video pentru a fi instalate atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul locuinței. În timpul fazei de achiziție, sunt evaluate caracteristici precum calitatea fotografierii, distanța focală (care indică unghiul de fotografiere), sursa de alimentare și vederea pe timp de noapte. Camerele pot fi conectate la un centru de înregistrare sau chiar la un vizualizator pentru verificare în timp real.

Conexiunea se poate face prin cablu sau alte sisteme, inclusiv internetul, permițând managementul de la distanță. Avantajul sistemelor de supraveghere video este că poți avea întotdeauna sub control zona casei tale, chiar și atunci când nu te afli fizic înăuntru.

Sisteme de securitate la domiciliu: tipuri și avantaje

• Sisteme de control acces, care permit securizarea intrărilor cu ajutorul unor dispozitive speciale, mai răspândite în alte zone, precum birouri și companii. De la insigne la sisteme de coduri, nivelul de securitate poate varia. În casă, de exemplu, se pot instala încuietori electronice, care pot fi deschise folosind coduri, cititoare sau chiar sisteme de recunoaștere. Datorită acestor dispozitive, accesul nedorit este evitat și nivelul de securitate este crescut.

• Sisteme de alarma si antifurt, care in cele mai multe cazuri sunt combinate cu camere de supraveghere video, intotdeauna cu scopul de a detecta eventualele intruziuni in perimetrul exterior sau in interiorul casei. Alertele pot fi de diverse feluri, de la sirene la mesaje la telefon, la fel cum variază tipul de dispozitive și caracteristicile acestora.

• Detectoare de fum, ca atunci cand vorbim despre sisteme de securitate este bine sa retineti ca atentia nu trebuie pusa doar asupra pericolelor care vin din exterior, ci si asupra a ceea ce se intampla in interiorul casei. Detectoarele de fum vă permit să interceptați din timp situațiile de pericol de incendiu, poate din cauza defecțiunilor aparatului sau a problemelor la instalația electrică, facilitând o eventuală evacuare și intervenție de urgență.

• Senzori și detectoare de mediu, având în vedere că fumul și focul nu sunt singurele pericole de luat în considerare. Pe piață există mulți senzori și detectoare de mediu, capabili să completeze sistemul de sisteme de securitate casnică, de exemplu prin monitorizarea factorilor precum concentrația de CO2, scurgerile de apă și inundațiile ulterioare, prezența poluanților în aer precum și pericol din cauza intoxicației din cauza monoxidului de carbon de exemplu. Datorită acestor sisteme, orice sistem de securitate este finalizat, ținând cont de toate pericolele principale, atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul locuinței.

Cum să alegi sistemul de securitate

Pentru a alege cel mai bun sistem de securitate a locuinței, așa cum a fost anticipat, cel mai bine este să începeți prin a defini ce pericole și riscuri doriți să gestionați. Odată făcut acest lucru, există în principal două opțiuni. Pe de o parte, este posibil sa apelezi la experti in domeniu, achizitionand kituri complete si sisteme deja setate pentru monitorizarea corecta a securitatii locuintei. Alternativ, puteți achiziționa toate componentele independent și separat.

Atunci când alegeți, totuși, factorii de luat în considerare sunt aproape aceiași, inclusiv:

  • Costul de achiziție al dispozitivelor și costul de instalare, care pot varia foarte mult de la un sistem la altul;
  • Tipul instalației , luând în considerare aspectele deja menționate precum conexiunea (prin cablu sau alte tehnologii), conectarea cu alte dispozitive, tipul de alimentare etc.;
  • Natura și gestionarea oricăror alarme rezultate din detectarea pericolului;
  • Posibilitatea de a modifica, integra sau extinde sistemul de securitate a locuintei , adaugand sau inlocuind componente;
  • In cazul achizitionarii independent, este foarte important sa se verifice compatibilitatea si posibilitatea integrarii diferitelor dispozitive impreuna.
Cum să alegi sistemul de securitate

Costurile și întreținerea sistemelor de siguranță

Costul unui sistem de securitate pentru clădirile rezidențiale poate avea costuri foarte variabile , începând chiar și de la câteva sute de euro. Răspunsul la întrebarea cât costă un sistem complet este, prin urmare, destul de complex, deoarece factori precum marca dispozitivelor, orice forță de muncă, numărul și tipul de dispozitive instalate afectează costurile. Sfatul este să cereți întotdeauna mai multe oferte și să comparați prețurile, clar cu aceeași ofertă.

Costurile și întreținerea sistemelor de siguranță

Gestionarea de la distanță a sistemului

În sfârșit, merită o mențiune subiectul automatizării locuințelor și internetului obiectelor, care și-au făcut și intrarea în lumea sistemelor de securitate rezidențiale. De fapt, toate sistemele văzute anterior au versiuni care pot fi reglate și gestionate de la distanță prin conexiune Wi-Fi sau Bluetooth.

Aceasta înseamnă că este posibil să urmăriți filmările sistemului de supraveghere video prin intermediul smartphone-ului dvs. sau să monitorizați senzorii instalați chiar și atunci când sunteți în vacanță. Managementul este facilitat și eficiența sistemului crește., în realitate, ne referim la un set mai larg de tehnologii și dispozitive care vizează diverse monitorizări în timp real a locuinței. Piata ofera acum diverse solutii, capabile sa satisfaca toate tipurile de nevoi si bugete. Mai jos sunt cele mai importante informații pe care trebuie să le cunoașteți.

Similar Posts